Concursul este deschis tuturor liceenilor și studenților din România, indiferent de nivelul de studiu - licență, masterat, doctorat. Tema centrală este "ONG-urile produc schimbări care contează", oferind participanților libertatea de a-și construi materialul într-un mod personal și captivant.
Cum poți participa?
Pentru a lua parte la concurs, trebuie să fii un tânăr cu stofă de povestitor, între 14 și 35 de ani. Fie că ești elev sau student, indiferent de locul în care te afli în România, ești binevenit să împărtășești o poveste inspirațională despre schimbările în bine realizate de organizațiile non-guvernamentale.
Pentru a-ți exprima creativitatea, poți alege să redactezi un text sub forma unui articol, reportaj, interviu sau eseu. În plus, materialul tău trebuie să fie însoțit de conținut multimedia (foto, video, audio, grafic), care să completeze și să ilustreze povestea ta.
Cerințe Importante
Fiecare participant poate trimite un singur material. Materialele trebuie să încadreze în maximum 5.500 de caractere, fără spații. Materialul trebuie să fie original și să fie redactat special pentru acest concurs. Materialele scrise vor fi trimise în format .pdf, iar cele multimedia vor fi atașate la e-mail sau trimise printr-un link de WeTransfer. Limbile acceptate sunt româna și maghiara.
Cum poți participa?
Pentru a participa la concurs, completează formularul de înscriere disponibil pe Civitas.ro. Termenul limită pentru trimiterea materialelor este 26 noiembrie 2023, ora 23:59.
Premii
Cele mai creative trei materiale vor fi premiate cu câte un eBook Kindle Paperwhite 2021, încărcat cu mulți gigabytes de inspirație pentru alte povești captivante. Materialele câștigătoare vor fi publicate pe România Pozitivă.
Concursul #Scriu de Bine se desfășoară în cadrul proiectului "Lupă pe impact. Un plus de încredere în ONG-uri", finanțat prin programul Active Citizens Fund - Romania.