Peste o mie de copii își îmbunătățesc abilitățile prin proiectele sociale ale Fundației Regale Margareta a României

Peste o mie de copii își îmbunătățesc abilitățile prin proiectele sociale ale Fundației Regale Margareta a României

Proiectele sociale ale Fundației Regale Margareta a României au avut, în anul școlar 2022-2023, un impact semnificativ asupra vieții a 1.143 de copii din medii defavorizate. Aceste programe, cum ar fi Centrele Generații, Fondul Special pentru Copii și Cluburile Generații, au oferit sprijin educațional, emoțional și practic, desfășurând activități after-school în 22 de comunități.

Aceste programe sociale au creat oportunități pentru copiii din familii cu venituri mici, familii monoparentale, copiii lăsați în grija altor persoane, copiii din mediul rural, copiii de etnie romă sau cei cu dizabilități sau cerințe educaționale speciale. Astfel, acești copii au primit sprijinul necesar pentru a-și continua educația în ciclul primar, gimnazial sau liceal, dar și pentru a-și dezvolta abilitățile personale și a se implica activ în comunitatea lor.

Rezultatele obținute de copii în urma participării la aceste proiecte au fost impresionante: 98% dintre copii (1.128) au absolvit anul școlar cu succes și își vor continua studiile în clasa următoare, 62% dintre copii (705) și-au îmbunătățit rezultatele școlare, ceea ce arată progresul și efortul lor în învățare. De asemenea, 672 de copii au participat la activități after-school, beneficiind de sprijinul unor companii precum Hochland România, Fundația Bosch România, Raiffeisen Bank, Cargus, SofMedica și KPG Hotel and Resort Co.Ltd. Apoi, 50 de copii au participat la activități nonformale și outdoor prin intermediul proiectului Cluburile Generații, care a fost cofinanțat prin Fondul Social European.

Pentru a-i ajuta pe copii să facă față cheltuielilor școlare, 141 de copii au beneficiat de burse școlare susținute de Henkel România, Fundația ALFA pentru Educație și Sănătate, Fan Courier și KPG Hotel and Resort Co.Ltd.

Pe lângă sprijinul educațional, proiectele au oferit copiilor și ocazia de a participa la excursii sau tabere educaționale, contribuind astfel la dezvoltarea lor personală și la îmbogățirea universului cunoașterii.

Un exemplu concret este povestea Claudiei, în vârstă de 11 ani, care a primit sprijin prin programul Centrele Generații. Acest centru a adus lumina în viața ei, oferindu-i suport școlar, ocazia de a învăța să cânte la chitară și de a participa la activități creative și de dezvoltare personală. Astfel, Claudia a început să viseze la un viitor în care să devină educatoare.

Fundamentată pe activități intergeneraționale, care au implicat participarea și sprijinul voluntarilor seniori, aceste proiecte au avut un impact semnificativ asupra copiilor, ajutându-i să-și descopere pasiunile și să-și dezvolte abilitățile vocaționale și personale.

Astfel, în anul școlar 2022-2023, Fundația Regală Margareta a României și partenerii săi au continuat să investească în viitorul generațiilor tinere, creând punți între generații și oferindu-le copiilor șanse reale de dezvoltare și succes.

Distribuie :